Пословни енглески (МППИВ2)

Универзитет у Београду

ЕСПБ: 3.0

Садржај теоријске наставе

Понављање основне граматике, вокабулар, фразе и идиоми у свакодневном енглеском. Општи пословни енглески. Идиоми у пословном енглеском. Енглески у продаји и маркетингу. Енглески у финансијама и рачуноводству. Енглески у информационим технологијама и интернету. Енглески за правнике. Енглески за презентације. Енглески за преговоре. Енглески за људске ресурсе. Енглески за састанке и пословну комуникацију.

Садржај практичне наставе

Предуслов

познавање Енглеског језика

Циљ

Оспособљавање студената да унапреде своје знање енглеског језика и да овладају новим аспектима језика које ће моћи да примене у пракси. Први део курса је намењен обнављању/побољшању претходно стеченог знања енглеског језика. Делови курса који су специјално намењени стицању вештина у посебним областима примене језика су: Енглески за правнике, менаџере, продају и маркетинг, људске ресрусе, презентације, преговоре, итд. Суденти ће стећи вештине у пословном енглеском што ће им помоћи у будућој успешној каријери.

Литература

1) Nikolić R. Matić G., Mašović D., Mirović D., Šobot B., Business English, Novi sad, Kragujevac, Beograd, Niš, 2010. 2) Swan M., Practical English Usage, . Београд: Микро књига, 2001. 3) Geffner A.B., Business English, Oxford University Press Oxford UK, 1980. 4) Gueffy M.E., Business English, London, Thomson/South-Western, 2004.

Тип испитивања

Методе извођења наставе

Предавања, практичан део кроз вежбе у фоно лабораторији и упуства. Студент може полагати испит по испуњењу свих предиспитних обавеза. Испит се састоји из писменог и усменог дела. Коначна оцена се креира на бази учествовања на настави

Наставници