Менаџмент и развој људских ресурса (МППИ12)

Универзитет у Београду

ЕСПБ: 5.0

Садржај теоријске наставе

Појмови и послови из области МЉР. Обезбеђивање једнаких могућности запошљавања. Пројектовање послова и радних задатака. Анализа послова и радних задатака. Планирање и регрутовање људских ресурса. Селекција људских ресурса; Оријентација и тренинг; Развој људских ресурса и планирање каријере. Вредновање запослених. Здравље и сигурност запослених. Изградња тимова. Информациони систем људских ресурса. Права из радног односа. Преговарање при запошљавању. Етички аспекти управљања људским ресурсима.

Садржај практичне наставе

Вежбе, Други облици наставе, Студијски истраживачки рад. Увод у предмет: основни појмови и послови из области МЉР. Обезбеђивање једнаких могућности запошљавања. Здравље и сигурност запослених. Анализа и пројектовање послова и радних задатака. Планирање, регрутовање, селекција људских ресурса. Оријентација и тренинг. Развој људских ресурса и планирање каријере. Вредновање запослених: надокнаде: плате и награде. бенефиције. Улазни интервју – преговарање.

Предуслов

Циљ

Омогућавање полазницима да значајно побољшају разумевање поступка и метода за анализу и пројектовање основних процеса менаџмента људских ресурса (утврђивање радних места и захтева рада, планирање, прибављање, развој, награђивање) и обављање радних активности у оквиру тих процеса, припремање и доношење одлука о људским ресурсима и спровођење донетих одлука. Најзначајнији образовни циљеви су следећи: 1) савладавање терминологије менаџмента људских ресурса; 2) савладавање савремених метода рада у управљању људским ресурсима; и 3) обучити и оспособити полазнике за самосталну примену стечених знања из менаџмента људских ресурса кроз рад на практичним примерима у мини пројектним радовима како би стекли вештине које су неопходне за успешну каријеру.

Литература

Тип испитивања

Методе извођења наставе

Наставници