Traffic

Faculty of Traffic and Transport Engineering

Level:  doctoral academic studies
Upon end of the studies student will receive a title:
Studijski program doktorskih akademskih studija obuhvata pohađanje kurseva i polaganje ispita iz deset izbornih predmeta, izradu i izlaganje godišnjeg rada na doktorskom seminaru, izradu i odbranu predloga istraživanja u okviru doktorske disertacije i istraživanja, izradu i odbranu doktorske disertacije u ukupnom obimu od 180 ESPB . Multidisciplinarni karakter problema planiranja, projektovanja, upravljanja i eksploatacije sistema u saobraćaju, transportu, komunikacijama i logistici uslovljava modularnu i individualanu strukturu studija prilagođenu istraživanju vezanom za temu i sadržinu doktorske disertacije.


Goals of study program

Akademske doktorske studije na Saobraćajnom fakultetu imaju dva osnovna cilja. Prvi je da studenti u okviru nastave stiču nova, savremena znanja iz oblasti saobraćaja, transporta, komunikacija i logistike. Nastavnici na doktorskim studijama imaju poseban zadatak da kroz mentorski rad sa kandidatima uvode kandidate u metodologiju naučno-istraživačkog rada, osposobe ih da uoče i definišu probleme i osmisle istraživanja koja će dovesti do vrednih naučnih rezultata. Iz navedenog proističe drugi cilj - da se studenti putem teorijsko metodoloških sadržaja, istraživačkog rada, izrade seminarskih radova i naučnog rada osposobe za samostalni naučni i visoko stručni rad na modeliranju i istraživanju procesa u saobraćaju, transportu, logistici i komunikacijama.


Outcome of study program

Ishod doktorskih studija treba da bude osposobljenost mladih istraživača za samostalan naučni rad, istraživanje i razvoj u oblasti saobraćaja, transporta, komunikacija i logistike. Cilj ovog programa je sticanje kompetencija za naučno-istraživački rad koji obuhvata planiranje i projektovanje, upravljanje, ekonomiju, menadžment, eksploataciju i održavanje, informacione tehnologije, marketing, bezbednost, zaštitu životne sredine, ekspertize, operaciona istraživanja i modeliranje u saobraćaju, transportu, komunikacijama i logistici.


Prerequisite for attending study program

Lice koje ima završene osnovne i master akademske studije sa opštom prosečnom ocenom od najmanje 8 (osam);
Modules on this study program:
Name Acronym Semester Module info
Subjects lectured on this study program:
Acronym Name ECTS Semester Module Type External URL