Инжењерски менаџмент

Технички факултет у Бору

Врста студија:  докторске академске студије
По завршеним студијама кандидат стиче научни назив: доктор наука – индустријско инжењерство/инжењерски менаџмент
Докторске академске студије Инжењерског менаџмента трају три године и вреде најмање 180 ЕСПБ бодова. Студијски истраживачки рад на Теоријским основама докторске дисертације представља индивидуалан рад студента у дефинисању теме за израду докторске дисертације и верификује се полагањем испита чији програм верификује Наставно-научно веће на предлог ментора, а полаже се пред комисијом од три наставника предмета са студијског програма. Свој истраживачки интерес студент профилише избором понуђених изборних предмета које ће изучавати и полагати, а који доприносе продубљивању знања и разумевању области и теме своје докторске дисертације. Настава из наставних предмета (обавезних или изборних) се изводи као групна или индивидуална (менторска).


Циљеви студијског програма

Циљ студијског програма докторских студија Инжењерски менаџмент је дизајниран да омогући напредно образовање студентима надпросечних могућности који желе да наставе своју каријеру у истраживачким академским, научним и производним институцијама. Комбинација правилно одабраних курсева нуди студенту ретку могућност за интердисциплинарни приступ истраживању као и методама и вештинама емпиријских и аналитичких менаџмент дисциплина. На овај начин, развијају се креативне способности и овладавање неопходним вештинама потребним за успешан развој професионалне каријере. Посебан циљ студијског програма је оспособљеност за самостално дефисање истраживачког проблема, његову разраду, истраживање и писање- презентирање добијених резултата у циљу саопштавања најширој научној јавности- публиковањем у часописима са SCI листе. На овај начин, остварени резултати се усклађују са развојем ове дисциплине у свету.


Исходи студијског програма

Студенти који заврше докторске студије на студијском програму Инжењерски менаџмент оспособљени су да самостално воде истраживања и решавају реалне проблеме из праксе; укључују се у међународне пројекте; учествују у развоју нових технологија, поштују кодекс струке, саопштавају своје резултате на научним скуповима, пишу у научним часописима и допириносе развоју научне дисциплине и науке уопште.


Услов за упис на студије

Лице које има завршене основне и мастер академске студије са општом просечном оценом од најмање 8 (осам).
На овом студијском програму постоје следећи модули:
Назив Акроним Семестар Инф. о модулу
На овом студијском програму се држе следећи предмети:
Акроним Назив ЕСПБ Семестар Модул Изборност Екстерни линк