Међународно пословање и менаџмент

Факултет организационих наука

Врста студија:  мастер академске студије
По завршеним студијама кандидат стиче научни назив: мастер менаџер
Мастер студије Међународно пословање и менаџмент чине обавезни и изборни предмети, са укупно 90 ЕСПБ у трајању од три семестра. Програм обухвата 4 обавезна предмета, 2 изборна предмета и дисертацију. Предмети носе по 10 ЕСПБ, а дисертација 30 ЕСПБ. Дисертацију чини Приступни рад са 8 ЕСПБ, Стручна пракса са 4 ЕСПБ и Завршни рад са 18 ЕСПБ. Структура студијског програма је усаглашена са партнерском институцијом тако да одговара захтевима мастер дипломе и систему бодова у Великој Британији.


Циљеви студијског програма

Основни циљ ових мастер студија је образовање у области међународног пословања – бизниса и менаџмента ради стицања савремених теоријских и практичних знања и овладавања техникама и вештинама од значаја за ову област. То се постиже кроз: 1) ширење знања и разумевање концепата, модела, метода и техника међународног пословања и менаџмента, 2) развој способности одлучивања у компанији у свим релевантним доменима везаним за комплексне међународне услове пословања, 3) праћење и разумевање свих промена у домену развоја теорије и праксе међународног бизниса и менаџмента.


Исходи студијског програма

Студенти ће на основу стечених знања бити у стању да размеју и примењују основне концепте, методе, моделе и технике у решавању стратешких и оперативних питања пословања и менаџмента у међународном окружењу – пре свега у производним и услужним компанијама са међународним пословним операцијама. Поред тога, они стичу и аналитичке способности, критичко мишљење, тимски рад, закључивање. Стичу основе за укључивање у програме даљег академског усавршавања, а двострука диплома им омогућава даље образовање у земљи и иностранству.


Услов за упис на студије

Услов за упис на мастер студије Међународно пословање и менаџмент је претходно остварен обим основних студија од најмање 240 ЕСПБ стечених на акредитованој институцији или еквивалент томе. Неопходни услови су и знање енглеског језика (минимум 6.5 бодова на IELTS тесту) и компјутерска писменост.
На овом студијском програму постоје следећи модули:
Назив Акроним Семестар Инф. о модулу
На овом студијском програму се држе следећи предмети:
Акроним Назив ЕСПБ Семестар Модул Изборност Екстерни линк